Ministar Filipović sudjelovao na svečanosti povodom Dana grada Zagreba

Slika /slike/Vijesti/2022/Grad 3105.jpg
U povodu Dana grada Zagreba danas je u Staroj gradskoj vijećnici održana svečana dodjela javnih priznanja Grada Zagreba. Tom prigodom uručeno je petnaest Nagrada Grada Zagreba i jedna Nagrada Zagrepčanka godine.
 
Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Zagreba, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i ostalim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u gradu.
 
Nagrada “Zagrepčanka godine” dodjeljuje se građankama Zagreba koje su svojim djelovanjem znatno doprinijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena s gospodarstvenog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta.
 
Svečani program započeo je pozdravnim govorima domaćina, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Joška Klisovića i gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića. Obratili su se potom izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Mario Kapulica, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, te Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.
 
Ministar Filipović u svom je govoru istaknuo da se Zagreb razvija kao administrativno, kulturno, znanstveno i gospodarsko središte te je generator gotovo trećine ukupnog BDP-a Hrvatske. Naglasio je kako su obnova Zagreba, razvoj poduzetništva, vodnokomunalne, prometne i druge infrastrukture te sigurnost opskrbe energentima, zajednički prioriteti nacionalne i gradske vlasti. Ministar je posebno izdvojio uspješnu suradnju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te poduzeća i ustanova Grada Zagreba, osobito u području razvoja zelene infrastrukture i unaprjeđenja kvalitete života građana te naglasio kako zelena tranzicija ne smije biti fraza, već svakodnevna borba za očuvanje okoliša generacijama koje dolaze iza nas.
 
 

Stranica