Ministar Filipović sudjelovao na ministarskom sastanku OECD-a

  • Slika /slike/Ministarski sastanak Pariz 14-15.2.2023..jpg
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović sudjelovao je na ministarskom sastanku o odgovornom poslovanju koji se održan u sjedištu OECD-a u Parizu, a na temu promicanja i omogućavanja odgovornog poslovanja u globalnom gospodarstvu. Cilj sastanka bila je razmjena mišljenja o ulozi odgovornog poslovanja kao čvrstog temelja međunarodnog trgovinskog i ulagačkog sustava utemeljenog na pravilima, kroz nekoliko tematskih i političkih područja.

Ministar Filipović, kao uvodni govornik, na panelu “Mogućnosti odgovorne digitalizacije” istaknuo je kako digitalni alati imaju potencijal pomoći u pomicanju našeg društva unaprijed, ali samo ako se razvijaju i koriste etički i odgovorno. Naglasio je da budući razvoj digitalnih tehnologija ne bi trebao biti ograničen ili opterećen regulatornim preprekama, ali i da je potrebno osigurati okvir koji će omogućiti razvoj i primjenu umjetne inteligencije i drugih digitalnih alata na način koji će se također baviti društvenim i etičkim problemima. „Potrebno je provoditi politike koje će poticati primjenu odgovornog poslovanja svih dionika kako bi razvoj novih digitalnih tehnologija bio od koristi svima. Ovo je ujedno i preduvjet da korisnici steknu povjerenje u digitalne tehnologije, što će u konačnici dovesti do brže i šire primjene digitalnih tehnologija u poslovanju i svakodnevnom životu“, kazao je ministar Davor Filipović.

Na marginama ministarskog sastanka ministar Filipović održao je i bilateralne sastanke sa zamjenikom glavnog tajnika OECD-a Ulrikom Vustergaardom Knudsenom na temu procesa pristupanja Republike Hrvatske članstvu OECD-u te s irskim ministrom poduzetništva, trgovine i zapošljavanja Simonom Coveneyem na temu razmjene informacija i iskustava u provedbi društveno odgovornog poslovanja te pristupnog procesa Republike Hrvatske u OECD.

Stranica