Ministar Filipović posjetio JGL

  • Slika /slike/Vijesti/2022/JGL_Ministri_031.jpg
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović je danas uz ​potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra prometa, mora i infrastrukture Olega Butkovića posjetio tvrtku JGL.
 
Susret je započeo radnim sastankom na kojem su predsjednik Upravnog odbora Ivo Usmiani i izvršni direktor Mislav Vučić prezentirali poslovanje JGL-a, ostvarene rezultate za 2022. godinu i daljnje planove razvoja kompanije. U

„Prvi put sam u posjetu JGL-u i mogu samo čestitati na uspješnom vodstvu kompanije jer sve što sam danas imao priliku vidjeti pokazuje Vašu predanost radu i usmjerenost na rast i inovacije. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja svjesno je da treba poticati domaće tvrtke, pogotovo ovakve poput JGL-a, u njihovom razvojnom zamahu te projektima ulaganja u energetsku učinkovitost, digitalizaciju i modernizaciju kapaciteta. Upravo to sustavno i činimo, a naša podrška neće izostati niti u budućnosti“, naglasio je ministar Davor Filipović.
 
„Naše projekte Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kao i HBOR, podržavaju već dugi niz godina. Povijest uspješne suradnje JGL-a i MINGOR-a počela je 2009. godine kad nam je dodijeljen status nositelja poticajnih mjera. Smatramo da je upravo ovakva uspješna suradnja pravi iskaz podrške hrvatskim izvoznicima i ključna poluga JGL-u za razvoj i rast poslovanja. Zahvaljujući investicijama koje su podržali, JGL je kreirao dodanu vrijednost za kompaniju, lokalnu zajednicu u kojoj djeluje, ali i hrvatsko gospodarstvo u cjelini“, kazao je Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a podsjetivši kako je HBOR podržao i aktualnu investiciju INTEGRA čija je ukupna vrijednost 53 milijuna eura, a kojom JGL značajno podiže istraživačko-razvojne, proizvodne i skladišne kapacitete te ojačava konkurentnost na globalnom tržištu zdravlja.
 
Nakon sastanka, delegacija u pratnji domaćina obišla je sterilnu farmaceutsku proizvodnju unutar JGL Pharma Valley kompleksa, gdje su ministri imali prilike vidjeti suvremene tehnološke JGL procese.
 
„Ugodno smo iznenađeni svime što smo vidjeli i iskreno čestitamo Upravi JGL-a na svim postignućima. Drago mi je da Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva prepoznaju važnost ove kompanije i njezinog razvoja“, nakon obilaska izjavio je ministar Oleg Butković.
 
 

Stranica