Ministar Filipović održao sastanak s ministrom energetike Republike Bugarske g. Rossenom Hristovim

  • Slika /slike/Vijesti/2022/IMG_20230509_164122.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, uz državnog tajnika g. Hrvoja Bujanovića, ravnateljicu Uprave za energetiku gđu. Kristinu Čelić i voditeljicu Službe za međunarodnu suradnju gđu. Margaretu Karadžu, danas je održao sastanak s ministrom energetike Republike Bugarske g. Rossenom Hristovim. Uz ministra Hristova na sastanku su sudjelovale veleposlanica Republike Bugarske u RH Nj. E. gđa Genka Georgieva, predstojnica ureda gđa. Lyubomira Gancheva te savjetnica za medije gđe. Boyana Bozadzhieva.

Ministri su obostrano potvrdili dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Bugarske te naglasili važnost zajedničke suradnje zemalja regije, kao i Europske unije u području energetskih pitanja. Razmijenili su informacije o trenutnom stanju opskrbe energentima u Hrvatskoj i Bugarskoj te o aktivnostima koje dvije zemlje provode s ciljem diversifikacije opskrbnih pravaca plina, a koja će doprinijeti sigurnosti opskrbe i ostalim zemljama u regiji.
 
Također, razgovarali su o nuklearnoj energiji, koja je jedna od važnih tema na europskoj agendi, a o kojoj će se detaljnije raspravljati na predstojećem sastanku ministara energetike u Parizu koji će se održati sredinom svibnja. Bugarski ministar Hristov iskazao je interes za suradnju u području geotermalne energije te je ministar Filipović informirao o pozivu koji je početkom svibnja Ministarstvo objavilo u okviru projekta za istraživanje geotermalnog potencijala na šest područja u Panonskom dijelu Hrvatske.

 



Stranica