Ministar Filipović na otvorenju 8. sastanka na vrhu Inicijative triju mora

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Bukurešt 2.jpg
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović danas je, kao član izaslanstva predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, sudjelovao na otvorenju 8. sastanka na vrhu Inicijative triju mora koji se održava u Bukureštu.

Tom je prilikom premijer Plenković izrazio zadovoljstvo Hrvatske, kao suosnivačice Inicijative triju mora, što su u Bukureštu raspravljene teme poput sigurnosne, energetske, ekonomske i prometne suradnje između zemalja članica.

Predsjednik Vlade iskazao je zadovoljstvo što još jednom imamo priliku potvrditi  solidarnost s Ukrajinom, žrtvom brutalne ruske agresije.

Tijekom sastanka raspravljalo se i o međusobnoj potpori i pomoći u ovim vremenima kada klimatske promjene ugrožavaju ljudske živote. 

Na marginama otvorenja 8. sastanka na vrhu Inicijative triju mora predsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović održali su sastanak s g. Johnom Kerryem, izaslanikom za klimu predsjednika SAD-a. 

Na sastanku je istaknut rast investicija u solarne elektrane u Hrvatskoj i naglašen izniman potencijal geotermalne energije. Naime, geotermalni gradijent Hrvatske 60% je viši od europskog prosjeka. 

Naglašeno je kako Republika Hrvatska postaje jamac energetske sigurnosti u ovom dijelu Europe.

Stranica