Ministar Filipović na konferenciji Industrija Zagorja

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Industrija Zagorja.JPG
  • Slika
Ministar Davor Filipović boravio je danas u Krapinsko-zagorskoj županiji. Posjet je započeo u Zaboku gdje je sudjelovao na konferenciji Industrija Zagorja: Konkurentnost, održivost i modernizacija u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijska komore Krapina.

„Poduzetnici iz Krapinsko-zagorske županije znaju kako konkurirati na inozemnim tržištima i to uspješno čine već godinama. Zato mi je posebno zadovoljstvo i čast danas biti s vama na ovoj konferenciji. Iz perspektive Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja vašim rezultatima možemo zapljeskati – rastu prihodi, raste dobit, raste produktivnost, a izvoz raste brže od uvoza. Šire okruženje u kojem živimo, radimo, poslujemo vrlo je nestabilno i Vlada je uložila puno napora da u Hrvatskoj zadržimo stabilnost, rast gospodarske aktivnosti i očuvamo radna mjesta. Mjere koje smo donosili bile su široke jer smo nastojali zaštititi standard svih naših građana, a posebno onih kojima je pomoć bila najpotrebnija. Reagirali smo i reagirat ćemo prema potrebi, ovisno o razvoju događaja, ali isto tako nismo zaboravili na dugoročne, strateške projekte od nacionalnog interesa. Da nešto radimo dobro govori niz objektivnih pokazatelja – od rating agencija do investicija međunarodnih korporacija u Hrvatsku. I nastavljamo raditi u tom smjeru, vodeći računa da potičemo uspješne poput vas, ali isto tako da kao društvo pomognemo onim našim građanima kojima je pomoć potrebna, pogotovo u vrijeme krize. Izazova će i dalje biti pred nama, ali uvjeren sam da ih možemo iskoristiti za bolje pozicioniranje Hrvatske kao poželjne investicijske destinacije i činiti je još boljim mjestom za život“ izjavio je ministar Filipović u govoru koji je održao na konferenciji.
 
Na konferenciji su najznačajniji gospodarstvenici Zagorja govorili o tome kako prilagođavaju svoje poslovanje s obzirom na smanjenu globalnu ekonomsku aktivnost, dok istovremeno ispunjavaju zahtjeve za ulaganja koja su potrebna kako bi zadržale konkurentnost. Tako su u okruglom stolu sudjelovali predstavnici tvrtki AquafilCRO, Kotka, Omco Croatia, Prostoria, Valoviti papiri-Dunapack i Vetropack Straža. Također, u okviru konferencije predstavljena je analiza glavnog ekonomista HGK Gorana Šaravanje koja govori o snazi zagorskog gospodarstva, koje je među najboljim izvornicima u Hrvatskoj.

U nastavku dana ministar Filipović boravio je u Krapini i Humu na Sutli gdje je posjetio tvrtke ALU forma d. o. o., Vetropack Straža d.d. i Omco Croatia d.o.o.

Stranica