Ministar Filipović na 17. konvenciji hrvatskih izvoznika i 15. dodjeli nagrada „Zlatni ključ“

Slika /slike/Vijesti/2022/Konvencija hrvatskoh izvoznika.JPG
Ministar gospodarstva i održivog razvoja sudjelovao je danas na 17. konvenciji hrvatskih izvoznika i 15. dodjeli nagrada „Zlatni ključ“ koja se održala u hotelu Westin u Zagrebu. Konvencija se održala pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a ministar Filipović dodijelio je nagradu za najboljeg srednje velikog izvoznika kompaniji Dok-Ing. Nagradu u kategoriji najboljeg malog i mikro izvoznika dodijelio je ministar obrane Mario Banožić softverskoj tvrtki Q, dok je predsjednik Vlade Andrej Plenković dodijelio nagradu tvrtki Končar - Distributivni i specijalni transformatori za najboljeg velikog izvoznika.
 
U kategoriji najinovativnijeg izvoznika za 2021. nagrađena je farmaceutska kompanija Jadran-Galenski laboratorij, a nagrade su dodijeljene i u više kategorija koje se odnose na izvoz na pojedina tržišta, pa je tako kao najbolji izvoznik u zemlju u koju Hrvatska najviše izvozi - Sloveniju, nagrađena tvrtka AD Plastik, nagrada za izvoz na tržište Italije pripala je Cromarisu, a za tržište Njemačke nagrađena je Haix obuća.
 
Prvi put je dodijeljena i nagrada za najboljeg obrtnika-izvoznika, koja je pripala obrtu EMP Usluge, koji se bavi obradom metala i proizvodnjom metalnih proizvoda. Također, Infobip, Končar-Električna vozila i Tehnix dobili su posebna priznanja u povodu 15. obljetnice dodjele nagrade Zlatni ključ zbog doprinosa u digitalnoj transformaciji i zelenoj tranziciji.
 
Nakon dodjele nagrada održana je panel rasprava na temu „Izazovi izvozne izvrsnosti“ na kojoj su sudjelovali državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić, zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke Sandra Švaljek, Marijana Ivanov s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predsjednica Uprave Podravka d.d. Martina Dalić, predsjednik Uprave Končar D&ST d.d. Vanja Burul, direktor Sektora za strategiju i razvoj HEP-a Ivan Andročec te Dario Juroš, pomoćnik direktora ekonomsko-financijskih poslova JANAF-a.


Fotografija: HINA

Stranica