Ministar Dobrović i finski veleposlanik Rajakangas o gospodarenju otpadom i korištenju obnovljivih izvora energije

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/57025f6c8d656.jpg

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović susreo se danas s veleposlanikom Finske Timom Rajakangasom s kojim je razmijenio stajališta vezano za okolišna pitanja te razmotrio mogućnosti intenzivnije bilateralne suradnje.

Veleposlanik je prezentirao prioritete u finskom gospodarstvu navodeći drvnu industriju kao najvažniji sektor, a nakon toga ulaganja u čistu tehnologiju u koju se ulaže 40% vladinih potpora. U potonjem sektoru očekuje se stvaranje 40.000 novih radnih mjesta do 2020. godine pa je stoga finska vlada izrazito usredotočena na njegov razvoj.

Ministar Dobrović predstavio je planirane promjene u zaštiti okoliša u RH, naglašavajući kao prioritet gospodarenje otpadom, odnosno, usmjeravanje na sustav kružnog gospodarstva te korištenje obnovljivih izvora energije.

Veleposlanik i ministar su se složili da postoji puno prostora za suradnju, naročito u području gospodarenja otpada, ali i otpadnih voda, i usuglasili se da bi bilo korisno organizirati seminar u Hrvatskoj na kojem bi se predstavile finske tvrtke u definiranim područjima.  

 



Stranica