Ministar Ćorić u radnom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Jedinstvo Krapina.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić boravio je jučer u radnom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji u kojoj se susreo s lokalnim poduzetnicima i predstavnicima lokalne samouprave.

U Krapini je ministar održao sastanak s gradonačelnikom Zoranom Gregurevićem koji je istaknuo da su u protekle četiri godine na područje Grada došla 62 milijuna kuna iz resornog ministarstva i državnih tvrtki i institucija u njegovoj nadležnosti.

Ministar je potom posjetio tvrtku Jedinstvo Krapina d.o.o. koja je izgradnjom i brzom dobavom stambenih kontejnera nedavno odigrala veliku ulogu u zbrinjavanju stanovništva nakon razornog potresa na Banovini. Ministar je obišao i Poslovnu zonu Dona u Gornjoj Stubici, u kojoj je trenutno aktivno 18 poduzetnika koji zapošljavaju preko 400 radnika, te uspješne tvrtke Sato d.o.o. i Frassinox Božić d.o.o.

Tom prilikom još jednom je naglasio kako 30. travnja kreće zaprimanje projektnih prijedloga za poziv kojim se domaćoj prerađivačkoj industriji bespovratno osigurava milijardu i 140 milijuna kuna za zelenu i digitalnu tranziciju.

„Poziv je namijenjen domaćoj prerađivačkoj industriji, a puno je takvih tvrtki baš ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji. Sufinanciramo povećanje proizvodnih kapaciteta, kupovinu nove opreme, nadogradnju hala i ostale aktivnosti potrebne za realizaciju ovih projekata. Dakle, sve ono što osigurava veću konkurentnost domaće prerađivačke industrije. Konačni utjecaj ovog poziva na hrvatsko gospodarstvo bit će investicijski ciklus ukupno vrijedan više od dvije i pol milijarde kuna“, naglasio je ministar Ćorić.

Stranica