Ministar Ćorić u radnom posjetu Istri

  • Slika /slike/Vijesti/2021/sastanak u Uljaniku.jpg
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić danas je posjetio Pulu gdje se sastao s direktorom Uljanika Samirom Hadžićem te drugim predstavnicima tvrtke. Uprava je na sastanku istaknula kako se oko 200 radnika vratilo na posao te izvijestila ministra o stanju ugovorenih projekata za koja su nedavno izdana i državna jamstva.

Tom prilikom ministar je istaknuo kako imaju povjerenja u napore Uprave te da aktivno nastavljaju pratiti izvršavanje preuzetih obveza.

"Dio radnika se vratio u Uljanik i ono što budi optimizam je činjenica da su, zajedno s Upravom, svjesni da tvrtka mora poslovati na tržišnim principa te da oprezno pristupaju oko prihvaćanja novih poslova. Uprava očekuje pozitivne vijesti idućih mjeseci oko ugovaranja još nekih projekata, stoga vjerujem da će se stvoriti temelji održivog poslovanja tvrtke u budućnosti ",istaknuo je ministar Ćorić koji se u Matuljima susreo i s voditeljima projekta Hug&Punch.

Riječ je o prvom centru izvrsnosti za edukaciju i certificiranje specijalista za kavu u ovom dijelu Europe te proizvođaču tzv. specialty kave. Tijekom sastanka i degustacije ministar je istaknuo kako veliku ulogu u izvrsnim rezultatima ove turističke sezone, ali i gospodarstva općenito, imaju upravo ovakvi poduzetnici koji svojom inovativnošću podižu kvalitetu usluge.

"Samo inovativnim rješenjima i vrhunskim proizvodima se hrvatski poduzetnici mogu ucrtati na kartu izazovnog europskog tržišta, a Hug&Punch pripada skupini onih koji su u tome već uspjeli. Predanim radom i ulaganjem u znanje postali su jedan od vodećih europskih centara izvrsnosti u svojoj branši", istaknuo je ministar.

Ministar je naglasio kako podaci o fiskalizaciji govore o većoj potrošnji nego u pretpandemijskoj 2019., što je rezultat velikih napora gospodarstvenika i Vlade, te je pozdravio napore svih poduzetnika koji svojim idejama i inovacijama podižu konkurentnost hrvatskog gospodarstva.

Stranica