Ministar Ćorić u Osijeku sudjelovao na konferenciji „Drvno–prerađivačka industrija RH u okviru europskog zelenog plana – energetski izazovi“

Slika /slike/Vijesti/2021/slika osijek.jpg
U organizaciji HUP Udruge drvne i papirne industrije u Osijeku je održana konferencija pod nazivom „Drvno–prerađivačka industrija Republike Hrvatske u okviru europskog zelenog plana – energetski izazovi“ na kojoj se razgovaralo o budućnosti drvno - prerađivačke industrije te o energetskim izazovima. Na konferenciji su sudjelovali ministar gospodarstva i održivog razvoja dr.sc. Tomislav Ćorić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Damir Zorić, predsjednik HUP Udruge drvne i papirne industrije Ivić Pašalić te predstavnici poduzetnika u sektoru drvno - prerađivačke industrije.

Prilikom predstavljanja djelovanja drvno - prerađivačke industrije u Republici Hrvatskoj u okviru europskog zelenog plana predsjednik HUP Udruge drvne i papirne industrije Ivić Pašalić istaknuo je kako drvno - prerađivačka industrija u pogledu energetike može pridonijeti ostvarivanju ciljeva postavljenih u Europskom zelenom planu i Nacionalnoj razvojnoj strategiji Republike Hrvatske do 2030. proizvodnjom raznih oblika energenata, kao što su primjerice toplinska te električna energija. Napomenuo je kako sektor drvno - prerađivačke industrije u posljednje tri godine bilježi kontinuirani rast broja zaposlenih te rast prosječne neto plaće, a pritom ostvaruje više od 7 posto ukupnog hrvatskog robnog izvoza.

Na otvaranju konferencije ministar Ćorić rekao je kako je drvni sektor u Republici Hrvatskoj pokazao u proteklim desetljećima i žilavost i inovativnost, što ukazuje na to da pojedini sektori hrvatskog gospodarstva mogu uspješno funkcionirati.

“Drvni sektor može računati na našu daljnju potporu, prije svega u povećanju konkurentnosti kroz digitalizaciju procesa i podizanje proizvodnih kapaciteta”, istaknuo je ministar Ćorić.

Najavljeno kako će se u veljači 2022. godine u Rijeci održati konferencija o drvu u graditeljstvu, što je tema koja predstavlja još jedan izazov za drvno-prerađivačku industriju u vezi održivog poslovanja.
 

Stranica