Ministar Ćorić sudjelovao u akciji čišćenja Parka prirode Medvednica

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Čišćenje Medvednice naslovnica.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Povodom Dana planete Zemlje, u subotu, 17. travnja, održana je Akcija čišćenja otpada u Parku prirode Medvednica. U akciji su, među ostalima, sudjelovali ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić i državni tajnik dr. sc. Mario Šiljeg sa suradnicima te ravnateljica Javne ustanove Park prirode Medvednica Marina Popijač.

Akciju čišćenja organizirali su Javna ustanova Park prirode Medvednica i Hrvatske šume d.o.o. Uklanjanje i zbrinjavanje otpada s divljih odlagališta održano je na nekoliko područja Parka prirode Medvednica: Poučna staza Miroslavec, Kraljičin Zdenac, ulica Himper od ulaska u Park i područje oko Medvedgrada; Područje Malog potoka, Pustakova i na križanju puteva, gornje Vrapče u PP Medvednica kod rampe;  Zelena magistrala, Rampa za Slap Sopot, Ponikve; Donja Podgora, Grad Donja Stubica. Uz uklanjanje i zbrinjavanje otpada, cilj jednodnevne akcije bila je i edukacija javnosti o potrebi savjesnog zbrinjavanja otpada.

''Obnoviti našu zemlju, a to je i ovogodišnji slogan Dana planeta Zemlje, možemo jedino na način da je činimo čistom. Upravo je to cilj današnje akcije, kao i akcije čišćenja koje će biti poduzete u idućim tjednima i mjesecima“, rekao je ministar Ćorić.

„Držimo kako je iskorak Republike Hrvatske vrlo velik'', dodao je ministar Ćorić izrazivši nadu kako će ova i slične akcije diljem Republike Hrvatske potaknuti svijest građana i ukazati na važnost pravilnog zbrinjavanja i uklanjanja otpada.

Stranica