Ministar Ćorić sudjelovao na otvorenju reciklažnog dvorišta u Slunju

  • Slika /slike/Vijesti/Slunj.jpg
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić sudjelovao je danas na otvorenju reciklažnog dvorišta u Slunju.
 
Riječ je o projektu vrijednom 2,4 milijuna kuna koji je sufinanciran s 85% bespovratnih EU sredstava.
 
„U posljednje 3 i pol godine u Republici Hrvatskoj je u različitim postupcima realizacije oko 190 reciklažnih dvorišta. To je iznimno bitan segment infrastrukture. Financirajući ovakve projekte činimo sve, zajedno s jedinicama lokalne samouprave, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i našim građanima, da naša ukupna politika gospodarenja otpadom bude što uspješnija. Upravo ovakvi projekti i njihovo dovršenje jamstvo su da će to tako i biti“, rekao je ministar Ćorić.
 
Martina Furdek Hajdin, zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije, naglasila je kako u županiji trenutno imaju 7 reciklažnih dvorišta, 13 mobilnih reciklažnih dvorišta, a u realizaciji je dodatnih pet.
 
„Kroz ove projekte, nadam se da ćemo do kraja godine ispuniti obaveze koje imamo po Zakonu o održivom gospodarenju otpadom“,  istaknula je Furdek Hajdin naglasivši kako su reciklažna dvorišta važan segment u okviru sustava održivog gospodarenja otpadom jer omogućuju da se otpad zbrinjava na kvalitetan način.
 
Inače, u sklopu 2 otvorena poziva za građenje i uspostavu reciklažnih dvorišta na razini Republike Hrvatske ukupno je ugovoreno 190 projekata za koje je dodijeljeno 431,46 milijuna kuna bespovratnih sredstava za ukupnu investiciju od 514,75 milijuna kuna. Sredstva su dodijeljena za sufinanciranje izgradnje i opremanja reciklažnih dvorišta te za nabavu mobilnih jedinica.

Stranica