Ministar Ćorić sudjelovao na konferenciji “Tehnološki napredak – osnova za gospodarsku konkurentnost Hrvatske”

Slika /slike/Vijesti/2021/HUP naslovna.jpg
U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca održana je konferencija Tehnološki napredak – osnova za gospodarsku konkurentnost Hrvatske na kojoj su predstavnici ministarstava, gradova i čelni ljudi HUP – Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti raspravljali o bitnim preduvjetima koje je potrebno osigurati na nacionalnoj i lokalnoj razini kako bi ICT djelatnost, koja posljednjih nekoliko godina bilježi dvoznamenkasti godišnji rast, osigurala brži i održiv gospodarski rast hrvatskog gospodarstva.

U okviru dva panela raspravljalo se, među ostalim, o tome kako je ICT industrija katalizator digitalne transformacije Hrvatske u svim segmentima. Naglasio je to u svojim uvodnim riječima ministar gospodarstva dr. sc. Tomislav Ćorić, dodavši da nova paradigma funkcioniranja EU pruža veliku priliku za male i otvorene ekonomije poput naše.

“ICT sektor će u novom Operativnom programu konkurentnost i kohezija dobiti svoju vertikalu jer mu želimo dati potreban vjetar u leđa. Stalno smo u situaciji da se moramo baviti onima koje treba spašavati, a sad je vrijeme za odlikaše i da oni koji su odlični dobiju dodatnu pozornost kako bi bili globalno konkurentniji” rekao je ministar Ćorić.

Uz ministra, na panelu su sudjelovali Leon Žulj, ravnatelj Uprave za trgovačka društva, strateško planiranje, regulativu, EU poslove i izvještavanje o sustavu upravljanja državnom imovinom u Ministarstvu prostornoga uređenjea, graditeljstva i državne imovine, te članovi Izvršnog odbora HUP – ICT-a Miroslav Kantolić, Mate Botica i Adrian Ježina.

Drugi panel konferencije bio je fokusiran na lokalnu samoupravu, a na njemu su, uz predstavnike Osijeka, Splita, Zagreba i Svete Nedelje, sudjelovali i Miroslav Hebel iz HAKOM-a, te Martina Dragičević, članica radne skupine za telekomunikacije pri HUP – ICT-u.

Stranica