Ministar Ćorić posjetio tvrtku Premifab

Slika /slike/Vijesti/2022/20220419_094310.jpg

Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić posjetio je danas tvrtku Premifab, prvu kompaniju u ovom dijelu Europe koja se bavi regeneracijom otpadnih otapala i oporabom opasnog otpada. Tijekom tih procesa iskoristi se čak do 95% opasnog otpada koji se potom pretvara u nove visokokvalitetne proizvode korisne u cijelom nizu industrija.

Suosnivači tvrtke Igor Oreški, Dominik Mahnić i Igor Podravac upoznali su ministra Ćorića s djelatnostima kompanije te konceptom poslovanja.

„U 5 godina postojanja, Premifab je oporabio gotovo 7 tisuća tona opasnog otpada i vratio u industriju više od 6 tisuća tona čistog proizvoda. U budućnosti vidimo daljnji rast te se veselimo i skorom preseljenju u novi pogon koji će omogućiti da s još više kapaciteta, zajedno s našim kupcima i partnerima, dugoročno doprinosimo održivom gospodarstvu Hrvatske“ izjavio je Igor Podravac, jedan od suvlasnika tvrtke, ujedno i direktor razvoja poslovanja.

Ministar Ćorić naglasio je kako je iznimno važno implementirati inovativna i ekološka rješenja u poslovne procese, u čemu se svojim primjerom ističe upravo Premifab.

„Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja već je ranije prepoznalo kvalitetu tvrtke Premifab te im je prošle godine dodijeljeno priznanje za primjenu inovativnog rješenja u području procesnih metoda koje štite okoliš i potiču održivi razvoj. Ovo je uspješna priča o kružnom gospodarstvu kakvu u Hrvatskoj trebamo. Danas sam imao priliku vidjeti proizvodni pogon, a informiran sam i o planovima za preseljenje na novu lokaciju u Ivanić Gradu gdje nova investicija vrijedi 80 milijuna kuna“, rekao je ministar Ćorić nakon posjeta.

Ministarstvo će nastaviti aktivno podržavati Premifab i sve ostale cleantech kompanije, a gospodarstvo sa smanjenom emisijom stakleničkih plinova jedan je od ključnih ciljeva Europske strategije za prilagodbu klimatskim promjenama s ciljem stvaranja otpornijeg društva i gospodarstva. 



Stranica