Ministar Ćorić obišao radove u Bjelovaru i poručio "U izgradnju i rekonstrukciju aglomeracija do kraja 2023. godine bit će investirano više od 22 milijarde kuna"

  • Slika /slike/Vijesti/200515 radovi Bj.jpg
  • Slika
Nakon što je u travnju prošle godine potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i ugovor o sufinanciranju te nakon što je proveden postupak nabave, danas su započeli radovi na izgradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje u okviru projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar“.

Ukupna vrijednost projekta aglomeracije je 257.472.888,75 kn, od čega će 147.681.299,53 kn biti financirano novcem Europske unije. 

U sklopu danas započetih radova bit će rekonstruirani cjevovodi i kućni priključci u 18 ulica u gradu Bjelovaru te će se izgraditi nova vodovodna mreže u Općini Rovišće. Također, bit će izgrađena nova mreže odvodnje u dijelu bjelovarskih ulica i nekih prigradskih naselja.

„Svaki novi priključak na vodoopskrbni sustav i sustav odvodnju je pobjeda kojom dižemo standard u Bjelovaru i Općini Rovišće“ rekao je ministar Tomislav Ćorić i dodao kako se na području cijele Hrvatske trenutno provode radovi tj. investicij u aglomeracije vrijedne 22 milijarde kuna. „To je jamstvo da će do kraja 2023. doprinos građevinskog sektora rastu gospodarstva biti ogroman“ zaključio je Ćorić.
 
„Ovo je najveći projekt u povijesti grada Bjelovara koji će pristup odvodnji povećati na 75 posto“ rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.
 
Rok provedbe projekta je ožujak 2023.godine.

Stranica