Ministar Ćorić obišao radove na vodnokomunalnoj infrastrukturi aglomeracije Bjelovar

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Naslovnica.jpg
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić sudjelovao je danas na predstavljanju projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar” te obišao radove. Korisnik Projekta je javni isporučitelj Vodne usluge d.o.o. Bjelovar, a ukupna vrijednost projekta iznosi preko 257 milijuna kuna.
 
U okviru projekta izgradit će se i rekonstruirati cjevovod na sustavu vodoopskrbe i odvodnje na području Grada Bjelovara i Općine Rovišće. Planira se izgradnja novih crpnih stanica, kao i nadogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda „Bjelovar“.
 
“Ovih 39 kilometara vodnokomunalne infrastrukture pozitivno će se odraziti na kvalitetu života građana. Vrlo sam zadovoljan dosadašnjim tijekom provedbe projekta. Nadam se kako će i pročišćivač, kao kompleksni dio ovog projekta, biti jednako uspješno realiziran. Nastavit ćemo pratiti i pružati podršku kvalitetnim projektima, kao što je ovaj”, istaknuo je ministar Ćorić.
 
Generalni direktor Hrvatskih voda mr. sc. Zoran Đuroković kazao je kako se projekt sufinancira s gotovo 150 milijuna kuna EU sredstava, dok Vlada Republike Hrvatske, putem Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskih voda, sudjeluje s 50-ak milijuna kuna. Naglasio je kako će realizacija ovog projekta osigurati zaštitu okoliša i Gradu Bjelovaru omogućiti održivi razvoj.
 
“Ovo je jedan od najvažnijih projekata u povijesti Grada Bjelovara. Nemoguće ga je napraviti bez odlične suradnje s Ministarstvom i Hrvatskim vodama, ali i izvrsnim izvođačima radova”, poručio je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak. Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić naglasio je kako “zajedničkim snagama, uz potporu Vlade, možemo još puno toga napraviti, a cilj je povećanje kvalitete života naših sugrađana i poboljšanje gospodarskog standarda”.
 
Projektom će se omogućiti priključenje dodatnih 2.303 stanovnika na sustav javne odvodnje na području Grada Bjelovara, što će značiti povećanje priključenosti s postojećih 66% na 72%. Izgradnjom vodoopskrbnog sustava omogućit će se priključenje dodatnih 778 stanovnika na sustav javne vodoopskrbe na području Općine Rovišće. Rekonstrukcijom vodoopskrbnog sustava smanjit će se gubici u sustavu javne vodoopskrbe s postojećih 38% na 35%.

Stranica