Ministar Ćorić na svečanosti Vetropack Straže

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Vetropack 1 (2).jpg
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, sudjelovao je danas na svečanom obilježavanju 25. obljetnice rada društva Vetropack Straža unutar Vetropack Grupe.

Uz ministra Ćorića, svečanosti su nazočili Njena Ekselencija, izvanredna i opunomoćena veleposlanica Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, Emilija Georgiev Regamey, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te zastupnici u Hrvatskom saboru Siniša Hajdaš Dončić i Žarko Tušek. Uz domaćina, Tihomira Premužaka, bili su tu i Cloude R. Cornaz te Johann Reiter, predsjednik Upravnog odbora i izvršni direktor Vetropack Holding Ltd, Švicarska.

Vetropack Straža tvornica stakla d.d. proizvođač je staklene ambalaže u Humu na Sutli već više od 160 godina, a od 1996. u vlasništvu švicarske Vetropack Grupe. Na godišnjoj razini tvornica proizvodi više od milijardu staklenih spremnika, od čega 70 % izvozi u zemlje u regiji te na europsko tržište.
 
O rezultatima rada ove tvrtke govore i brojna priznanja, između ostalih nagrada Zlatna kuna za najbolju veliku tvrtku u RH (2020.), Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u Srbiju (2020.) te Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u Italiju (2019.).
 
“Čestitam društvu Vetropack Straža na iznimnim rezultatima, kako u području proizvodnje stakla, tako i na ukupnim ekonomskim rezultatima. Prije svega mislim na vrlo dobre izvozne rezultate, odlične uvjete za svoje zaposlenike te kontinuirana ulaganja u proizvodnju”, izjavio je ministar Ćorić.
 
Rezultati rada svrstavaju društvo na 27. mjesto po visini prihoda na ljestvici ukupne prerađivačke industrije u Republici Hrvatskoj, te na 17. mjesto po vrijednosti izvoza.

Stranica