Ministar Ćorić: Hrvatska se opredijelila za klimatski neutralno gospodarstvo do 2050. godine

  • Slika /Vijesti_dokumenti/27. 01. 2021. Energetika konfa.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić sudjelovao je na panelu „Tržišta u zelenoj tranziciji“ u okviru konferencije „Energetika 2021: Upravljanje zelenom tranzicijom" Hanza Medije, koja je održana 26. siječnja.
 
Naglasak panela bio je na nastavku dekarbonizacije energetike, tehnološkim promjenama koje slijede spomenuti trend, elektromobilnosti i pripadajućim regulatorno-poreznim režimima.
 
Ministar Ćorić naglasio je kako se Hrvatska opredijelila za klimatski neutralno gospodarstvo do 2050. godine.
 
„U ostvarenju spomenutog cilja suočit ćemo se s čitavim nizom izazova, od osiguranja novih kapaciteta prijenosa energije, preko povećanja proizvodnje iz obnovljivih izvora energije, do izvora financiranja svih tih pothvata“, rekao je ministar Ćorić.
 
Uz ministra Ćorića, na panelu su sudjelovali predsjednik Uprave HOPS-a dr. sc. Tomislav Plavšić, članica Uprave ENNA Grupe Sabina Škrtić, direktor strateškog poslovanja i javnih poslova Ine Hrvoje Glavaš i voditelj usluga poslovnog savjetovanja u PwC-u Hrvatska za sektor energetike jugoistočne Europe Mislav Slade-Šilović.
 
Uvodno su se okupljenima na konferenciji video linkom obratili i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te povjerenica Europske komisije za energetiku Kadri Simson.
 

FOTO: Cropix / Tomislav Krišto

Stranica