Ministar Ćorić boravio u dvodnevnom posjetu Livnu

Slika /slike/Vijesti/2021/Livno.jpg
Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić posjetio je Livno.
 
Uz livanjskog gradonačelnika Darka Čondrića, domaćini posjeta bili su zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH, Dragan Čović, i predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto.
 
Tijekom dvodnevnog posjeta održan je niz sastanaka na kojima je bilo riječi, prije svega o potencijalima Livna, stanju u gospodarstvu i unaprjeđenju suradnje s Republikom Hrvatskom, kao i ostvarivanju suradnje s hrvatskim gradovima i općinama u pograničnom području.
 
Tijekom prvog dana posjeta ministar je obišao Buško jezero, najveće umjetno jezero u Europi, te posjetio pogon Crpne stanice Buško Blato u Podgradini - crpno-turbinskog postrojenja putem kojeg se akumulira voda u jezeru za potrebe glavne hidroelektrane Orlovac u Rudi u Republici Hrvatskoj.
 
„Ministra smo upoznali s trenutnim stanjem u livanjskom gospodarstvu i izrazili smo, kao jedinica lokalne samouprave, spremnost na suradnju posebno s pograničnim gradovima i općinama s kojima vidimo zajednički interes u dobivanju sredstava iz europskih fondova“, kazao je gradonačelnik Čondrić.
 
Naglasio je kako žele poboljšati situaciju korištenja potencijala Livanjskog polja, nastavka izgradnje gospodarskih zona i stvaranja uvjeta za privlačenje stranih ulagača te otvaranja novih radnih mjesta.
 
„Mišljenja smo da nam u svemu tome nastavak dobre suradnje s Vladom Republike Hrvatske može itekako pomoći uz veliku podršku koju imamo od strane vodstva hrvatske politike u BiH“, kazao je između ostalog gradonačelnik Čondrić. 
 
Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić naglasio je kako su razgovori s gospodarstvenicima s područja Livna otvorili čitav niz perspektiva.
 
„Ono što je potrebno, i za tim ćemo ići, jest povezivanje poduzetnika iz RH i područja Grada Livna, odnosno županije. Podržavamo sve projekte koji će doprinijeti povećanju zaposlenosti na ovim područjima, jer je i u osobitom interesu Republike Hrvatske da naši ljudi na području BiH napreduju i šire svoju poduzetničku aktivnost“, istaknuo je je ministar Ćorić.
 
U sklopu posjeta ministar je obišao pogon tvornice B-Krug koja više od 70% vlastitih proizvoda izvozi na tržište Europske unije te je osobit primjer rasta zaposlenosti čak i u vremenu krize uzrokovane pandemijom bolesti Covid-19.
 
Ministar se također susreo sa župnikom župe Svih Svetih u Livnu, fra Vinkom Sičajom, te konzulom Republike Hrvatske u Livnu, Tomislavom Vrdoljakom.

Stranica