Josip Zanze izabran za novog ravnatelja Nacionalnog parka Kornati

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/55950b35ee849.jpg

'U našim nacionalnim i parkovima prirode moramo omogućiti održivi razvoj uz zaštitu temeljnih fenomena zbog kojih su i proglašeni zaštićenima. Zato u zadnje tri godine intenzivno ulažemo u posjetiteljsku infrastrukturu i zajedno s ravnateljima želimo ostvariti razvoj parkova koji je dugoročno održiv i prijateljski prema prirodi. Razvoj parkova za stanovnike tih krajeva znače nove prilike za turizam i plasiranje domaćih proizvoda.' - rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović povodom imenovanja Josipa Zanze za novog ravnatelja Nacionalnog parka Kornati.

Josip Zanze, magistar ekonomije, izabran je za ravnatelja Nacionalnog parka Kornati na javnom natječaju koji je raspisalo Upravno vijeće Javne ustanove Nacionalni park Kornati. Na natječaj su pristigle tri prijave, a u postupku izbora najboljeg kandidata izabran je Josip Zanze. Njegovo dosadašnje profesionalno iskustvo i priložena vizija razvoja Nacionalnog parka izdvojili su ga među kandidatima.

Josip Zanze trenutačno pohađa poslijediplomski doktorski studij na Sveučilištu 'Jurja Dobrile' iz područja ekonomije i turizma, a titulu magistra znanosti stekao je 2012. godine na poslijediplomskom studiju na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Na mjesto ravnatelja dolazi nakon dugogodišnjeg rada u privatnom sektoru na kojima je obnašao dužnosti direktora i člana Uprave. Josip Zazne bio je direktor RO 'Drvoplastika'-Vodice te tvrtke 'Zanzini' d.o.o.-Vodice, i član Uprave 'Vodice Plast' d.o.o.

 'Zahvaljujem ministru Zmajloviću na ukazanom povjerenju. Očuvanje naslijeđene prirodne baštine i suradnja s lokalnim stanovništvom preduvjet su da Parkom upravljamo na održiv način. Nastavit ćemo započete projekte i uz potporu Ministarstva razvijati nove, koji će pridonijeti upravo održivom razvoju i još boljem upravljanju Parkom.' – rekao je novoizabrani ravnatelj Josip Zanze.

 



Stranica