Ja sam mali poduzetnik - prva slikovnica JI Europe o poduzetništvu

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/Ja sam mali poduzetnik 1.jpg

 

U Zagrebačkom inovacijskom centru na Zagrebačkom Velesajmu, 19. studenoga 2018. godine, predstavljena je i promovirana prva slikovnica jugoistočne Europe koja uči o poduzetništvu pod nazivom „Ja sam mali poduzetnik!“, izdavača-Virtualni ženski poduzetnički centar.

U ime Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta događaju je prisustvovala pomoćnica ministra Ana Mandac koja je u uvodnom obraćanju naglasila važnost učenja za poduzetništvo od malih nogu. „Osobito mi je zadovoljstvo i privilegija što sam pozvana danas biti ovdje sa vama i podržati izdavanje ovako vrijednog djela – prve slikovnice na našim prostorima koja djecu uči o važnosti i vrijednostima poduzetništva. Pozdravljam vas u ime ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, gospodina Darka Horvata i svoje osobno ime. Također, izuzetno mi je drago što se ova promocija održava na dan kada se obilježava Svjetski dan poduzetnica čime fokus stavljamo i na promoviranje ženskog poduzetništva i učenja djece važnosti poduzetništva u našem društvu.

Kada sam otvorila slikovnicu „Ja sam mali poduzetnik“, prvo što sam uočila je trud i kreativnost koji su uloženi da bi nastala upravo ovakva kakvu je danas imamo pred sobom. I puno ljubavi. Slikovnica koja ima za cilj poučiti djecu univerzalnim vrijednostima, potaknuti njihovu istraživačku prirodu i podržati njihov pozitivan razvoj, kako bi jednog dana postali vrijedni članovi našeg društva, mora biti napisana i nacrtana s puno ljubavi. Sve to ova slikovnica jest.

Stoga vas sve skupa molim da je zajedno promoviramo i podržimo, da je preporučimo našoj djeci i djeci naših prijatelja. Potaknimo našu djecu da snivaju o tome što će biti, pomozimo im da odrastu u ono što žele postati. Stvarajmo od malih nogu buduće obrtnike i poduzetnike koji će našu lijepu domovinu učiniti još ljepšom na ponos svih nas koji danas radimo i stvaramo u Hrvatskoj, kako bi naša djeca sutra u njoj odabrala ostati.“



Stranica