Izgradnja Turističkog naselja Uvala Livka na Šolti postaje strateški projekt RH

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/MINGO_Šolta naslovna.JPG
U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta danas je potpisan Sporazum o pripremi i provedbi strateškog investicijskog projekta Republike Hrvatske Turističko naselje „Uvala Livka, otok Šolta“. Time su stvoreni svi potrebni preduvjeti za pokretanje postupka donošenja Odluke Vlade RH o proglašenju ovog projekta strateškim projektom RH.

Ministar Darko Horvat tom je prilikom izrazio zadovoljstvo što se još jedan veliki projekt stavlja u brzu proceduru, nakon što prošlog tjedna isto učinjeno i sa projektom geotermalne energane koja se planira izgraditi u Draškovcu. „Ovo je još jedan pokazatelj smjera kojeg smo si zadali i proaktivnog pristupa kakvog smo zauzeli prema domaćim i stranim ulagačima. Stvaranjem poticajnog okvira i pozitivne investicijske klime dajemo veliki doprinos u realizaciji važnih projekata diljem Lijepe naše“, istaknuo je ministar.

Kao predstavnik investitora, tvrtke Azurna uvala d.o.o., Sporazum je potpisao direktor Milenko Bijedić, uz kojega je bio i načelnik Općine Šolta Nikola Cecić-Karuzić, koji je naglasio kako je ovaj projekt od posebne važnosti kako za sam otok Šoltu, tako i za cijelu Dalmaciju, kao i daljnji razvoj hrvatskog turizma.

Realizacijom 1. faze projekta planirano je ulaganje od preko 500 milijuna kuna i otvaranje 250 novih radnih mjesta

Projektom je predviđena izgradnja elitnog turističkog naselja, koji uključuje izgradnju hotela kategorije 5*, ukupnog kapaciteta od otprilike 100 soba, SPA i wellness centra, klubske kuće sa restoranom, caffe barom, kluba na plaži za goste hotela, kao i izgradnju 29 vila i 23 bungalova koji će biti brendirani od strane elitnog operatora hotela. Realizacijom 1. faze Projekta planira se otvaranje novih 250 radnih mjesta.

Ukupna vrijednost ulaganja cjelovitog projekta procijenjena je na 1.075.750.000 kuna, dok se projekt proglašava strateškim samo u dijelu koji se odnosi na 1. fazu realizacije, planirane vrijednosti ulaganja 508.899.597,00 kuna i otvaranja novih otprilike 250 radnih mjesta. Daljnje faze projekta planiraju se realizirati kad se za to steknu uvjeti, a do sada je u pripremu i razvoj projekta uloženo oko 183 milijuna kuna privatnog kapitala.

Stranica