Ivor Stanivuković izabran za novog ravnatelja Parka prirode Lonjsko polje

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/554b4d9ead64c.jpg

'Pred novoizabranim ravnateljem zahtjevan je i odgovaran posao u naredne četiri godine. Zajedničkom suradnjom s ravnateljima želimo ostvariti razvoj parkova koji je dugoročno održiv i prijateljski prema prirodi. Naš je cilj zaštititi, ali ne izolirati parkove. Lonjsko Polje ima sve preduvjete za održivi turistički razvoj. To možemo ostvariti podizanjem razvojnog potencijala zaštićenih područja, ulaganjima u posjetiteljsku infrastrukturu, novim sadržajima i uslugama i zato više nego ikada ulažemo u posjetiteljsku infrastrukturu' - istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović povodom imenovanja Ivora Stanivukovića za novog ravnatelja Parka prirode Lonjsko polje.

Ivor Stanivuković, diplomirani ekonomist, izabran je za ravnatelja Parka prirode Lonjsko polje na javnom natječaju koji je raspisalo Upravno vijeće Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje. Na natječaj je pristiglo pet prijava, a u postupku izbora najboljeg kandidata istaknuo se Ivor Stanivuković. Njegovo stručno zvanje, dosadašnje profesionalno iskustvo i priložena vizija razvoja temeljena na podizanju potencijala parka i održivom turizmu izdvojili su ga među kandidatima.

Ivor Stanivuković ima dugogodišnje profesionalno iskustvo u kreiranju i vođenju politika razvoja turizma kao direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Sisačko – moslavačke županije. Sudjelovao je u pripremi i provedbi projekata, od kojih su neki financirani i sredstvima Europskih fondova, 'Biciklom za turizam bez granica', 'Razvoj turističke infrastrukture na području Parka prirode Lonjsko polje', 'Bežični pristup internetu na području Parka prirode Lonjsko polje'.

Trenutačno pohađa poslijediplomski specijalistički studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a član je i Upravnog vijeća 'Skal'– a, međunarodnog udruženja turističkih managera.

'Zahvaljujem ministru Zmajloviću na ukazanom povjerenju i osjećam veliku odgovornost da opravdam ukazano povjerenje. Potencijal prirodnih ljepota i kulturne baštine koji Lonjsko polje ima moramo pretvoriti u turistički potencijal temeljen na održivom razvoju. Vjerujem da ćemo dobrom suradnjom s Ministarstvom i lokalnim stanovništvom to i uspjeti.' – rekao je novi ravnatelj PP Lonjsko polje Ivor Stanivuković.



Stranica