Itasova električna punionica, 100 posto hrvatski proizvod, uz bok inozemnoj konkurenciji

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/fotke javnost/itas coric naslovna.JPG
Ivanečku tvrtku Itas Prvomajska danas je posjetio ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, u pratnji državnog tajnika Maria Antonića.

Osim što se pobliže upoznao s poslovanjem tvrtke, ministar je prisustvovao predstavljanju prve punionice za električna vozila koja je u potpunosti hrvatski proizvod. Punionica je rezultat suradnje tvrtke Itas Prvomajska s tvrtkama Itas Plus i Mobilis, a instalirana je na prostoru za parkiranje tvrtke Mipcro Ivanec. Osim punjenja, sadrži i  nekoliko naprednih funkcija koje će korisnicima olakšati punjenje električnih automobila i naplatu.

„Posebno me iznenadila činjenica da je Itas, u suradnji s partnerima, na tržište plasirao prvu punionicu električnih vozila koja je 100 posto hrvatski proizvod. Ovim putem pozivam sve u Hrvatskoj koji su zainteresirani za instaliranje takvih punionica, kako jedinice lokalne samouprave, tako i sve one koji se bave sličnim uslugama, da se bolje upoznaju s ovim proizvodom. Ovo je definitivno iskorak Republike Hrvatske u smjeru novih tehnologija, a s druge strane, ono što cijelo vrijeme zagovaramo u Ministarstvu, poticanje korištenja obnovljivih izvora energije,, električnih vozila i smanjenje emisije CO2. Ovaj projekt Itasa je nešto što Hrvatskoj treba i upravo stoga ćemo u Ministarstvu  gospodarstva i održivog razvoja u narednom razdoblju upravo ovakve projekte i tvrtke pokušati stavljati u prvi plan. Riječ je o poduzećima koja Hrvatskoj nose dodanu vrijednost potrebnu kako bi nadišli sve ekonomske probleme koji su nas zadesili 2020. godine i otvorili se povećanju konkurentnosti u narednom razdoblju“, naglasio je ministar Ćorić.

„Danas smo zakoračili u neke nove vode, punionicu, i nadam se da će nas država u tome pratiti, a mi ćemo s partnerima dat sve od sebe da budemo iznad konkurencije u Europi. Za nas je svaki dan izazov, a kad smo ovo čuli nismo vjerovali da to možemo, ali smo uspjeli. Prijavili smo se za proizvodnju punionica, S3 projekti, i u tom smo dijelu već dobili odluku o financiranju bespovratnim sredstvima“, izjavio je Dragutin Varga, izvršni direktor Itasa.

Teo Bunta, direktor poduzeća Itas Plus kazao je kako je ova punionica po mnogočemu jedinstvena jer osim same funkcije punjenja, što nude različite druge punionice i konkurencija, nudi niz dodatnih usluga. Napomenuo je kako su pri realizaciji razmišljali korak unaprijed kako bi uklonili moguće buduće probleme te krajnjem korisniku osigurali najbolju uslugu.

Istaknimo kako punionica električnih vozila od naprednih funkcija sadrži start bez RFID kartica, mogućnost rezervacije, senzorsku kontrolu zauzetih parkirnih mjesta, provjera i dopuna guma te slanje obavijesti o stanju punjenja na sms ili email korisnika.

Stranica | Vode