Grad Novi Marof je primjer kako odgovorno gospodariti otpadom

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Novi Marof naslovna.jpeg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić u srijedu je u Novom Marofu obišao novo reciklažno dvorište čija je izgradnja sufinancirana sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.

Projekt je vrijedan nešto više od 3 milijuna kuna, a iznos koji sufinancira EU je 2,5 milijuna.

„Ovo su sjajno povučena sredstva i sjajna asistencija građankama i građanima Novog Marofa. Osim toga, Grad Novi Marof je i 3250 spremnika nabavio preko Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti. Tu su i informativne aktivnosti koje smo financirali i to je zapravo jedan dobar primjer kako treba raditi, s jedne strane graditi infrastrukturu, a s druge strane educirati. To je jedini način kako kao Hrvatska možemo dostići ciljeve koje smo si zadali prije 10-ak godina“, rekao je ministar Ćorić.

Kazao je kako je izgradnja reciklažnog dvorišta, uz druge projekte vezane uz gospodarenje otpadom, hvalevrijedan projekt kojim Grad Novi Marof svojim stanovnicima omogućava bolje i kvalitetnije životne uvjete.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač naglasio je reciklažno dvorište nastavak politike odgovornog i učinkovitog gospodarenja otpadom.

„Uz ovaj projekt te sanaciju odlagališta otpada „Čret”, kao i nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, pokazujemo da vodimo brigu o okolišu i odgovorno gospodarimo otpadom. Ako govorimo o ukupnom financiranju europskim sredstvima, riječ je o oko 40 milijuna investicija na području Novog Marofa što se tiče gospodarenja otpadom“, istaknuo je Jenkač.

Novoizgrađenim reciklažnim dvorištem, koje se nalazi iza Autobusnog kolodvora u Novom Marofu, upravlja komunalno poduzeće Novokom d.o.o.

Ministar Ćorić je u društvu gradonačelnika Jenkača obišao i sanirano i zatvoreno odlagalište neopasnog otpada Čret.
 

Stranica