Državni tajnik Mario Šiljeg uručio nagradu Velebitska degenija novinarki Tanji Rudež

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/59247724cecfe.jpg

U utorak, 23. svibnja 2017. državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg dodijelio je nagradu Velebitska degenija novinarki Tanji Rudež iz Jutarnjeg lista.

Njen tekst „Hrvat koji čisti oceane“ ocijenjen je najboljim novinarskim radom u području zaštite okoliša i prirode u kategoriji tiska i Interneta.

Svečana dodjela godišnje nagrade Velebitska degenija Zbora novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva održava se već 19. godina. Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije: za tisak i Internet, radio, televiziju i fotografiju.

Pozdravljajući svečani skup državni tajnik Mario Šiljeg rekao je da novinari stvaraju ozračje u kojem je stav o osobnoj odgovornosti za okoliš poželjan i na taj način postaju izravni pokretači društvenih promjena. Treba odati priznanje onome tko je to zaslužio kao vid zahvalnosti ali i kao poticaj drugima da nagrađenog stignu i prestignu. Tako je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike upravo danas objavilo natječaj za dodjelu priznanja i nagrada za dostignuća na području zaštite okoliša u 2017.

Uklanjanje barijera za uspješno korištenje sredstava iz EU fondova za projekte zaštite okoliša područje je na kojem moramo ostvariti značajan napredak, pogotovo u sferi gospodarenja otpadom. Ovih ćemo dana objaviti javni poziv za sanaciju odlagališta a intenziviramo komunikaciju vezano za realizaciju poziva za reciklažna dvorišta, za mjere odvojenog prikupljanja otpada i druge važne projekte i tu je Ministarstvu podrška i pomoć medija izuzetno važna.



Stranica