Državni tajnik Mario Šiljeg obišao gradilište visećeg mosta u Trilju i razgovarao s gradonačelnikom o projektu Trilj-Otok-Dicmo

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/591f24769968f.jpg

U petak, 19. svibnja 2017. državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg, u pratnji gradonačelnika grada Trilja Ivana Šipića, obišao je gradilište rekonstrukcije visećeg mosta na rijeci Cetini u Trilju.

Radove rekonstrukcije mosta sufinanciraju Hrvatske vode iznosom od 299 tisuća kuna to one radove za koje su ovlašteni temeljem Zakona o vodama i Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike trenutno na području Trilja financijski sudjeluje i na realizaciji EU projekt Trilj-Otok-Dicmo, kojim će se poboljšati i proširiti postojeći vodoopskrbni sustava i sustav odvodnje a u samom Trilju izgraditi 880 kanalizacijskih priključaka. Korisnik ovog projekta je Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o. Projektni partneri su Općina Otok, Općina Dicmo i Grad Trilj. Ukupni investicijski troškovi projekta iznose 161 milijun kuna, od toga na Trilj otpada 94 milijun kuna. Projekt je u fazi pripreme dokumentacije.

Državni tajnik Šiljeg i gradonačelnik Šipić razgovarali su o unapređenju suradnje i poželjnom ubrzavanju provedbe ovog i sličnih obostrano korisnih projekata.

 

 



Stranica