Državni tajnik Horvat na početnoj konferenciji projekta “Interventna mjera za smanjenje odlaganja komunalnog otpada nastalog u Gradu Zagrebu”

Slika /slike/Vijesti/2021/Horvat_otpad Zagreb.jpg
Državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mile Horvat sudjelovao je danas na početnoj konferenciji projekta “Interventna mjera za smanjenje odlaganja komunalnog otpada nastalog u Gradu Zagrebu” koja se održala u dvorani Zagrebačkog inovacijskog centra na Zagrebačkom velesajmu.

Uz državnog tajnika Horvata, konferenciju su pozdravnim govorima otvorili gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković.

“U cilju promicanja prijelaza na kružno gospodarstvo, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja provodi niz aktivnosti kojima se pridonosi uklanjanju prepreka i promicanju inovacija te poboljšanju ulagačkog okruženja. Aktivnostima se prvenstveno potiče smanjenje nastanka otpada i povećanje recikliranja kako bi se osigurale dovoljne količine kvalitetnih sekundarnih sirovina. Takav prijelaz moguć je jedino u suradnji svih relevantnih dionika u društvu. Gospodarenje otpadom koje je integrirano u kružno gospodarstvo ima ključnu ulogu u ostvarenju vrlo ambicioznih ciljeva utemeljenih na Akcijskom planu za kružno gospodarstvo i Europskom zelenom planu”, rekao je državni tajnik Horvat.

Predstavnici Grada Zagreba i Podružnice Čistoća Zagrebačkog holdinga predstavili su projekt “Interventna mjera za smanjenje odlaganja komunalnog otpada nastalog u Gradu Zagrebu” nakon čega su prezentirani primjeri dobre prakse gospodarenja otpadom u gradovima u Sloveniji, Belgiji i Španjolskoj.

U nastavku konferencije održana je panel rasprava pod nazivom “Održivo gospodarenje otpadom” na kojoj je sudjelovala i predstavnica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Anamarija Matak, ravnateljica Uprave za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom.
 

Stranica