Državni tajnik Čikotić s predstavnicima udruga za zaštitu potrošača o problematici razdjelnika topline

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/583863e4ae33c.jpg

Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić održao je danas sastanak s predstavnicima udruga za zaštitu potrošača vezano uz problematiku razdjelnika topline. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Regionalne organizacije zaštite potrošača, Udruge za zaštitu potrošača „Razdjelnici topline“ i Udruge „Energovi pingvini“.

„Razdjelnici topline su jedna od prioritetnih tema, to je gorući problem u toplinarstvu. Kako bi iznašli najkvalitetnije rješenje, ključno je da uz osiguranje svih ulaznih podataka, stručnih pravnih i ekonomskih podloga, razgovaramo sa svim dionicima procesa i zainteresiranim stranama“ – rekao je državni tajnik Ante Čikotić naglasivši kako je jasno da postoje određeni nedostaci na razini sustava te je u području toplinarstva potrebno izmijeniti zakonodavni okvir.

Predstavnici udruga izrazili su zadovoljstvo otvorenim dijalogom te su upozorili da je bivša Vlada zakonom iz 2013. godine kojim je uvedena obaveza ugradnje razdjelnika, a, navode, bez studije tehničke izvodljivosti i ekonomske analize, oštetila hrvatske građane. Predstavnici udruga su, također, istaknuli nužnost izmjene zakona.

Državni tajnik Čikotić poručio je kako će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike ići u izmjene postojećeg zakonodavnog okvira, a s ciljem donošenja najkvalitetnijeg rješenja će se razgovarati sa svim uključenima i zainteresiranima za ovu problematiku.



Stranica