Državni tajnik Čikotić s predstavnicima Slavonskog Broda o onečišćenju zraka

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/584972e02aef0.jpg

'Smatramo kako je proces modernizacije Rafinerije nafte Brod prespor. To nije prihvatljivo za građane Slavonskog Broda te Ministarstvo i Vlada aktivno razmatraju sve raspoložive mogućnosti na sektorskoj i političkoj razini. Plinofikacijom Rafinerije nismo zadovoljni i mislimo da se to može ubrzati.  Plin možemo dovesti do same granice, od koje je udaljen 5,1 kilometar, ali za to treba postojati zahtjev sa suprotne strane. Tema o kojoj smo također raspravljali bila je kvaliteta sirove nafte koja dolazi u samu Rafineriju i mi kao država možemo i hoćemo inzistirati da se kroz te dvije teme situacija poboljša' - rekao je državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić danas u Slavonskom Brodu.

Na inicijativu Ministarstva zaštite okoliša i energetike danas je u zgradi Gradske uprave održan sastanak na temu onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu. Na sastanku su sudjelovali državni tajnik Ante Čikotić i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara sa suradnicima, te predstavnici Brodsko-posavske županije i Građanske inicijative za čist zrak.

Državni tajnik Čikotić je naglasio da su u rješavanje ove problematike uključena i druga ministarstva i Vlada te će daljnje postupanje, među ostalim, uključivati aktivnosti na  bilateralnoj i multilateralnoj razini. Kroz instrument predpristupnih pregovora Europske unije s Bosnom i Hercegovinom u nadolazećem razdoblju ćemo usmjeriti djelovanje na institucije BiH u cilju provođenja modernizacije Rafinerije nafte Brod te na taj način osiguravanje boljih uvjeta za život građana Slavonskog Broda.

Poručio je kako će proaktivno djelovanje Vlade Republike Hrvatske na nacionalnoj razini omogućiti bolju povezanosti niza aktivnosti institucija koje će svojim zajedničkim i pojedinačnim djelovanjem doprinijeti postizanju cilja, odnosno rješavanju problematike onečišćenja zraka u svrhu što bolje kvalitete zraka.

 



Stranica