Državni tajnik Bujanović na svečanosti otvaranja akademske suradnje između Infineona i FER-a ​

Slika /slike/Vijesti/2022/Infienon - FER_web.jpg
Državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Hrvoje Bujanović sudjelovao je u srijedu, 3. studenog 2022. na svečanosti otvaranja akademske suradnje između austrijske tvrtke Infineon i Fakulteta elektronike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu u području energetske elektronike. Na svečanosti su nazočili i Sabine Herlitschka, glavna izvršna direktorica poduzeća Infineon Technologies Austrija AG, Martin Mischitz, IPCEI voditelj projekta Infineon Austria, dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas, voditelj projekta prof. dr. sc. Željko Jakopović i ostali suradnici na projektu.
 
Suradnja je usmjerena na istraživanje i razvoj mikroelektroničkih rješenja koja sustavno smanjuju potrošnju energije, kao i na obrazovanje u ovim područjima istraživanja. Trajanje ove akademske suradnje inicijalno je određeno na šest godina, a voditelj programa je prof. dr. sc. Željko Jakopović. Suradnja je dio posvećenosti poduzeća Infineon Austria važnim projektima od zajedničkog europskog interesa u području mikroelektronike (IPCEI ME).
 
Kako bi se kroz suradnju doprinijelo proširenju europske baze talenata iz STEM područja, partneri također planiraju na FER-u provesti posebne obrazovne programe vezane za energetsku elektroniku. Usporedno s time, poduzeće Infineon Austria studentima će nuditi niz usluga, od tematskih radionica i podrške studentima na doktorskom studiju do ponude praksi u industriji za studente na prijediplomskim i diplomskim studijima.

Stranica