Državni tajnik Bujanović na Međunarodnom hydrogen Zagreb forumu “Waste to energy”

Slika /slike/Vijesti/2022/IMG-20221012-WA0016.jpg
Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Hrvoje Bujanović sudjelovao je danas na Međunarodnom hydrogen Zagreb forumu “Waste to energy” u organizaciji Hrvatske udruge za razvoj i primjenu vodikovih gorivih članaka koja se održala u zagrebačkom hotelu Esplanade.
Namjera je foruma okupiti sve relevantne stručnjake iz ovoga područja - iznijeti probleme vezane za otpad te ponuditi, u skladu sa smjernicama Europske komisije 2020. – 2050. o općoj dekarbonizaciji, najsuvremenija rješenja kako bi se u kružnom gospodarstvu od otpada došlo do proizvodnje zelene električne energije i energenta – vodika. Razgovori se također vode u smjeru njegova skladištenja i primjene u transportu i industriji.
 
Državni tajnik Bujanović održao je uvodni govor nakon što se prisutnima obratio organizator Ivica Jakić, predsjednik Hrvatske udruge za razvoj i primjenu vodikovih gorivih članaka.
Program je nastavljen stručnim prezentacijama i predavanjima. Stručnjaci Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja održali su prezentacije „Hrvatska strategija za vodik do 2050. godine“ i „Procjena utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom – centri za gospodarenje otpadom“.
 

Stranica