Državni tajnik Bujanović na konferenciji „Smart industry: Pametnim industrijama do ubrzanog razvoja i rasta hrvatskoga gospodarstva“

Slika /slike/Vijesti/2022/IMG-20221011-WA0000.jpg
Državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Hrvoje Bujanović sudjelovao je danas na konferenciji „Smart industry: Pametnim industrijama do ubrzanog razvoja i rasta hrvatskoga gospodarstva“. Cilj konferencije je kroz stručne prezentacije i primjere dobre prakse pokazati stupanj digitalizacije hrvatskoga gospodarstva, aktivnosti koje su u planu, primjene novih tehnologija, poslovnih modela i procesa koji sa sobom donose pozitivan utjecaj na društvo i ekonomiju. U sklopu konferencije održan je i “Meet the buyers forum”, serija sastanaka s ponuđačima rješenja na području digitalizacije i uvođenja naprednih tehnologija.
 
Uz državnog tajnika Bujanovića, uvodno se obratio organizator konferencije Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika. Bernard Gršić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva održao je prezentaciju “Digitalna transformacija - budućnost Hrvatske” nakon čega su uslijedile panel diskusije i prezentacije o digitalnom poslovanju. Robert Blažinović, v.d. ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja sudjelovao je u panel diskusiji "Digitalizacija malog i srednjeg poduzetništva".
 

Stranica