Državna tajnica Mikuš Žigman na Petom godišnjem okruglom stolu OECD-a o investicijama i održivom razvoju

Slika /slike/Vijesti/2022/IMG_20221018_101734.jpg
Državna tajnica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Nataša Mikuš Žigman sudjelovala je danas na panelu „Mogućnosti i izazovi za poticanje održivih ulaganja“ na Petom godišnjem okruglom stolu OECD-a o investicijama i održivom razvoju.

Državna tajnica pozvana je da predstavi projekt koji Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja trenutno provodi unutar Nacionalnog plana oporavka i otpornosti o jačanju strateškog okvira za promociju privatnih ulaganja. U okviru projekta izradit će se analiza trenutne situacije i kvalitete ulaganja u Republici Hrvatskoj s naglaskom na rast produktivnosti, inovacija i povezivanja s malim i srednjim poduzetništvom, stvaranja radnih mjesta i razvoja vještina, te dekarbonizaciju, na temelju koje će se izraditi Nacionalni i Akcijski plan za privlačenje ulaganja.

Uspješnom realizacijom projekta Republika Hrvatska će uspostaviti Strateški okvir za promociju privatnih ulaganja posebno prilagođen modernim zahtjevima gospodarstva. Strateški okvir će, podržavajući digitalnu i klimatsku tranziciju Republike Hrvatske, osigurati koherentnost politika i bolju koordinaciju među različitim institucijama, maksimizirajući učinak ulaganja na produktivnost, otvaranje radnih mjesta te cjelokupni regionalni razvoj.

Državna tajnica Mikuš Žigman zahvalila je OECD-u na podršci koju pružaju u ovom projektu te poručila kako je to jedinstvena prilika za uvid u suradnju koja će se u budućnosti intenzivirati.

Stranica