Dodijeljene nagrade Zaklade Hrvoje Požar

Slika /slike/Vijesti/2022/Zaklada HP.jpg

Hrvatsko energetsko društvo i Zaklada "Hrvoje Požar" dodijelili su u ponedjeljak u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti nagrade "Hrvoje Požar“ za 2021.godinu.

Ove nagrade dodjeljuju se od 1995. za popularizaciju energetike u Republici Hrvatskoj, a nose ime akademika Hrvoja Požara koji je bio glavni tajnik HAZU-a od 1978. do 1991.

Govore na svečanosti održali su predsjednik HAZU-a akademik Velimir Neidhardt, predsjednik Hrvatskog energetskog društva Ivica Toljan, predsjednik Uprave Siemens Energy Boris Miljavac, predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić, savjetnik Predsjednika Republike Julije Domac, te ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Ministar Ćorić potom je uručio nagrade: Željku Tomšiću (FER) za doprinos energetici, Nini Domazet (Energetika Marketing) za popularizaciju energetike, Darku Paviši (Rasco) za inovacije u energetici, Gordani Kovačević (Ericsson Nikola Tesla) za racionalno gospodarenje energijom, te Željku Bakuli za unaprjeđenje kvalitete okoliša.

Zadnje dvije uručene nagrade otišle su u ruke vrijednim studentima – Marku Starčeviću (FER) za uspjeh u dosadašnjem studiranju i Kristini Andrić (RGNF) za posebno zapažen diplomski rad iz područja energetike.

 



Stranica