Američka tvrtka u Osijeku gradi centar u kojem će zaposliti više od 1500 ljudi

Slika /slike/Vijesti/2022/Jabil.jpg

„Investicija Jabila je najveća proizvodna investicija u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina“

Američka kompanija Jabil službeno je najavila gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku što će omogućiti zapošljavanje više od 1500 ljudi.
Ovaj centar trebao bi biti ključni pokretač lokalnog gospodarstva, a dovršetak gradnje pogona očekuje se početkom sljedeće godine.
 
„Investicija koju je najavila kompanija Jabil jedna je od najvećih proizvodnih investicija u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina. Republika Hrvatska izborila se za ovu investiciju u konkurenciji šesnaest zemalja. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u kontinuiranoj je komunikaciji s investitorom, a ovo je primjer odlične suradnje na nacionalnoj i lokalnoj razini u privlačenju strateških ulaganja“, izjavio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović. Dodao je da mu je iznimno drago što ta investicija ide u Slavoniju i što će predstavljati generator rasta gospodarstva i novog zapošljavanja.
 
„Ovaj projekt stvorit će preko 1500 radnih mjesta u proizvodnji visoke dodane vrijednosti i predstavlja nepobitni dokaz da je Hrvatska interesantna stranim investitorima. Itekako možemo konkurirati u privlačenju kapitalnih ulaganja“, rekao je ministar Filipović. Ministar je istaknuo kako Hrvatska, nakon uvođenja eura i ulaska u schengenski prostor 1. siječnja 2023., ostvaruje velike koristi u smislu mobilnosti, smanjenja troškova i dobrobiti za građane i gospodarstvo, kao i ukupnu reputaciju zemlje.
 
„Ovo je još jedna potvrda da je Hrvatska atraktivna zemlja za investicije. Nastavit ćemo jačati investicijski potencijal i ulagati u gospodarstvo naše zemlje“, izjavio je ministar Filipović.
 
Kompanija Jabil osnovana je 1966. godine u SAD-u. Riječ je o jednom od najvećih svjetskih pružatelja proizvodnih rješenja, koji trenutno ima više od 250.000 zaposlenika na stotinu različitih lokacija u 30 zemalja. Jabil surađuje s više od 400 vodećih svjetskih brendova u brojnim sektorima na plasiranju njihovih proizvoda na tržišta. 
 

Stranica