200 milijuna kuna za izgradnju i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP-ova

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/eu zastava.jpg

 

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“ namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MSP) za poboljšanje njihovog poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti MSP-a kroz početna ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava s rokom prijave od 3. travnja do 28. prosinca 2018. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti 200 milijuna kuna. Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000,00 kuna, a ukupna potpora ne može prijeći prag od 15.000.000, kuna.

Poziv ima za cilj jačanje regionalne konkurentnosti MSP-ova kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije. Svrha Poziva je poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti MSP-a koji djeluju u identificiranim prihvatljivim djelatnostima. Potiču se ulaganja u kapacitete MSP-a, kroz početna ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica. Poticanjem aktivnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost i učinkovitim pozicioniranjem malog i srednjeg poduzetništva u globalnim lancima vrijednosti omogućit će se razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta 23. i 26. veljače 2018. g. održana je informativna radionica na temu objave poziva „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća“. Cjelokupan sadržaj radionice koja je održana u dva termina Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta OVDJE.

Kako bismo potencijalnim prijaviteljima omogućili lakše snalaženje kroz sadržaj informativne radionice, isti je podijeljen na sljedeće module: 

Uvod + Prezentacija UzP + Provedba
Uvjeti korištenja sustava eFondovi
Ispunjavanje Prijavnog obrasca
Investicijska studija
Horizontalna pitanja
Pitanja i odgovori (oba dana)

 

VAŽNA OBAVIJEST! (23. ožujak 2018.)

Najavljujemo skoru izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“, referentna oznaka KK.03.2.1.10, kojom se, između ostalog, odgađa početak zaprimanja projektnih prijedloga sa 03. travnja 2018. na 03. svibnja 2018. godine. Prva izmjena natječajne dokumentacije bit će objavljena odmah po odobrenju.

 

 



Stranica