21.10.2016. - Javni natječaj za imenovanje glavnog/e tajnika/ice Ministarstva zaštite okoliša i energetike

Na temelju članaka 45. i 74.a stavka 1. Zakona o državnim službenicima (Narodne novine broj 92/05, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 37/13, 38/13 i 138/15 – Odluka i Rješenje Ustavnog suda Republike Hrvatske) i članaka 2. i 26. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine broj 74/10, 142/11 i 53/12), Ministarstvo zaštite okoliša i energetike raspisuje

JAVNI NATJEČAJ
za imenovanje glavnog/e tajnika/ice Ministarstva zaštite okoliša i energetike

GLAVNO TAJNIŠTVO MINISTARSTVA
    glavni/a tajnik/ica Ministarstva – 1 izvršitelj/ica kojeg/u imenuje Vlada Republike Hrvatske na razdoblje od četiri godine.

Javni natječaj za imenovanje glavnog/e tajnika/ice Ministarstva provodi komisija koju imenuje ministar.

Komisija za provedbu javnog natječaja utvrđuje listu kandidata/kinja koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja te ih poziva na razgovor (intervju) radi utvrđivanja njihovih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te dosadašnjih rezultata u radu.

Razgovor (intervju) s kandidatima/kinjama provodi ministar ili osoba koju on za to ovlasti.

Za predloženog kandidata/kinju provest će se sigurnosna provjera. Na temelju prijedloga ministra i rezultata sigurnosne provjere, Vlada Republike Hrvatske rješenjem imenuje glavnog/u tajnika/cu Ministarstva.

Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta za koje je raspisan javni natječaj navedeni su na mrežnim stranicama Ministarstva uprave http://uprava.gov.hr i Ministarstva zaštite okoliša i energetike http://www.mzoip.hr/.

Mjesto i vrijeme održavanja razgovora (intervjua) bit će objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva uprave i Ministarstva zaštite okoliša i energetike najmanje pet dana prije održavanja razgovora (intervjua).

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama na adresu: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Radnička cesta 80, 10 000 Zagreb, s naznakom: »Za javni natječaj za imenovanje glavnog/e tajnika/ice Ministarstva«.

Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.

Osoba koja podnese nepravovremenu i neurednu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz javnog natječaja ne smatra se kandidatom/kinjom prijavljenim na javni natječaj.

O rezultatima javnog natječaja kandidati/kinje bit će obaviješteni dostavom rješenja.

Javni natječaj je objavljen u 'Narodnim novinama' broj 96 od 21. listopada 2016. godine.