Ministar Filipović sudjelovao na konferenciji Večernjeg lista „Hrvatska kakvu trebamo“

Uz potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović danas je, u pratnji predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, sudjelovao na konferenciji Večernjeg lista „Hrvatsku kakvu trebamo“ koja je održana u Koprivnici.

Konferencija Večernjeg lista bila je posvećena efektima aktualne ekonomske, fiskalne i monetarne politike na ukupne gospodarske tokove, a fokus ove godine je na ženskom vodstvu u izazovnim vremenima.

U razgovoru sa zamjenikom glavnog urednika Večernjeg lista Mislavom Šimatovićem, predsjednik Vlade Plenković osvrnuo se na niz aktualnih političkih i ekonomskih tema. Govorio je o zajedničkoj reakciji Europske unije na tri velike recentne krize – Covid krizu, migracijsku krizu i krizu uzrokovanu ruskom agresijom na Ukrajinu. Predsjednik Vlade Plenković dotakao se i teme članstva Republike Hrvatske u OECD-u, ispunjenju ciljeva iz Nacionalne razvojne strategije te proširenju Europske unije.

Tijekom posjete Koprivničko – križevačkoj županiji održan je sastanak sa županom Koprivničko -križevačke županije Darko Korenom i gradonačelnikom Grada Koprivnice Mišelom Jakšićem. Ovom prigodom delegacija je posjetila i tvrtku Podravka te održala sastanak s članovima Uprave.

Stranica