Ministar Filipović na konferenciji Dan velikih planova

Ministar Davor Filipović sudjelovao je danas kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske na konferenciji 14. Dan velikih planova u organizaciji Lider medije.
Na predavanjima i okruglim stolovima u okviru konferencije pružaju se informacije vlasnicima, direktorima i menadžerima poduzeća o tome kakva je naredna godina pred poslovnom zajednicom.
Dan velikih planova namijenjen je tvrtkama iz svih sektora, samostalnim poduzetnicima, predsjednicima uprava i članovima nadzornih odbora, direktorima, menadžerima kao i predstavnicima političkog života.
 
Ministar Filipović na konferenciji je govorio o ekonomskoj politici Vlade. U svom je govoru ministar istaknuo kako je prioritet u sljedećoj godini zadržati gospodarski rast, a snažan poticaj za privlačenje novih investicija i osnaživanje izvoznih aktivnosti svakako će biti i uvođenje eura kao nacionalne valute. Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović govorio je o prednostima članstva u Europskoj uniji, uvođenju eura i inflaciji, a o kreditnoj i monetarnoj politici u 2023. govor je održala Sandra Švaljek, zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke.
 
Gosti konferencije bili su i glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber, Dan Bucsa, glavni ekonomist UniCredita za srednju i istočnu Europu i Deepak Bagla, upravni i izvršni direktor agencije Invest India.

Stranica