Ministar Filipović na obilježavanju 170. obljetnice Hrvatske gospodarske komore

Humanitarnim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski obilježeno je 170 godina od osnutka Hrvatske gospodarske komore.
 
Svečanost su uveličali brojni predstavnici akademske zajednice, poduzetnici, dužnosnici i drugi gosti, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Žarko Tušek, te izaslanik predsjednika Vlade i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.
 
Ministar je čestitao Hrvatskoj gospodarskoj komori na 170 godina postojanja te zahvalio gospodarstvenicima na doprinosu hrvatskom društvu i ekonomiji.
„Vrijednosti koje ste vi, članovi Komore, desetljećima ugrađivali u hrvatsko gospodarstvo, čine stup naše zemlje, a ta prepoznatljivost ucrtala je Hrvatsku na europskoj i globalnoj karti konkurentnosti. Iskustvo vaše organizacije od 170 godina govori kako ćete se sigurno znati postaviti prema budućim izazovima, a Ministarstvo će vam i dalje biti na raspolaganju za svu pomoć koju možemo dati“ poručio je ministar Filipović.
 
Govor je održao i predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Luka Burilović, rekavši kako je ovo prilika za slavlje poslovnih uspjeha i kreativnosti, ali i hrvatske kulture, jer sve to čini brend naše zemlje.
Posebno se osvrnuo na činjenicu da je u obilježavanje ovog jubileja uklopljena i humanitarna akcija koja je rezultat suradnje sa Zakladom “Vaša pošta”, a održala se za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.
 
U skladu s brojnim globalnim okolnostima i promjenama, Komora se kroz godine mijenjala u različitim segmentima i pristupima, no ostala je trajni partner poduzetništvu i podrška gospodarstvenicima na poslovnom putu.
 

Stranica