Dodijeljeno 25 novih ugovora iz NPOO-a za investicijske projekte javne vodoopskrbe i odvodnje

Danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručeno 25 novih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026. za financiranje provedbe investicijskih projekata sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje.

Ugovore je, javnim isporučiteljima vodnih usluga, uručio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uz ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića i generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića. Sredstvima NPOO-a sufinancirat će se sustavi javne vodoopskrbe i javne odvodnje ukupne vrijednosti 394 milijuna kuna, od čega je 241 milijun kuna bespovratnih EU sredstava.

Maksimalan iznos EU bespovratnih sredstava, raspoloživ za dodjelu u okviru ovog Poziva, iznosi 800 milijuna kuna. Sveukupno su odobrene 73 projektne prijave ukupne vrijednosti veće od 1,1 milijardu kuna, od čega bespovratna EU sredstva iznose više od 700 milijuna kuna.

Kako je ovaj poziv namijenjen isključivo za investicije na kojima su radovi već započeli, ministar Ćorić danas je najavio i objavu novog poziva za financiranje projekata. Tim će se pozivom moći financirati i investicije na kojima radovi do trenutka objave poziva još nisu započeli, a imaju spremne građevinske dozvole. Poziv će, kako je ministar Ćorić najavio, biti objavljen do kraja ovog mjeseca, a ukupna vrijednost bespovratnih sredstava bit će milijardu kuna.

Popis korisnika kojima su danas uručeni ugovori možete preuzeti ovdje.



Stranica