Povodom obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača 15. ožujka održat će se konferencija „Potrošač u svijetu digitalnih financija"

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Ministarstvom financija, Hrvatskom narodnom bankom i Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga organizira zajedničku konferenciju hibridnog formata pod nazivom „Potrošač u svijetu digitalnih financija" koja će se održati 15. ožujka 2022. s početkom u 10 sati.

Za online praćenje konferencije možete se prijaviti na sljedećem linku: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZEqf-mqqD4rG9OdhQT81Ud_NZWbZ3i9hj6Q

Cilj konferencije je analizirati izazove s kojima se potrošači susreću u svijetu digitalnih financijskih usluga i na koji način unaprijediti zaštitu potrošača na ovom području.

Uvodno će se obratiti Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja, Stjepan Čuraj, državni tajnik u Ministarstvu financija, Bojan Fras, viceguverner Hrvatske narodne banke i Ilijana Jeleč, zamjenica predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

U nastavku konferencije održat će se panel rasprava "Kako zaštititi potrošača u svijetu digitalnih financija?"

Panelisti:
Anda Kostijal, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Zvjezdana Kidrić, Ministarstvo financija
Ana Pisačić, Hrvatska narodna banka
Ivan Mučnjak, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga
Danijela Princi Grgat, Hrvatski institut za financijsku edukaciju

Ovdje možete preuzeti informativni letak.
 
 

Stranica