Državni tajnik Horvat na konferenciji o IT industriji

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore u Kaptol Boutique Cinema dvorani održana je danas konferencija “IT industrija kao pokretač rasta i razvoja: Analiza stanja i sljedeći potezi”, na kojoj je sudjelovao državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mile Horvat.

“Zbog utjecaja COVID krize poduzeća su bila prisiljena značajno digitalizirati svoje poslovne procese kako bi prilagodila poslovanje novonastaloj situaciji. Može se reći da je kriza omogućila poslovnu transformaciju u okvirima nove realnosti, a digitalne tehnologije postale su nužan alat za razvoj i održivost poduzeća. Zbog toga je jasno kako je IT industrija bila jedna od rijetkih koja je u pandemijskoj 2020. godini ostvarila rast, i to od 3 posto. Svakako da će poduzeća u nadolazećem vremenu morati znatno više ulagati u digitalizaciju i digitalnu transformaciju poslovanja kako bi opstala i razvijala se, zbog čega Vlada Republike Hrvatske, odnosno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, planira donijeti strateške okvire kojima će se omogućiti daljnji razvoj digitalizacije”, naglasio je u uvodnom govoru državni tajnik Horvat.

U nastavku konferencije predstavljene su analize hrvatske IT industrije do 2020. i procjene za 2021. i 2022. te preporuke Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore, a u okviru tri panel rasprave razgovaralo se o budućnosti IT industrije u S3 strategiji, projektima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te startup okolini u Hrvatskoj.

Stranica