Održan sastanak ministra Ćorića i gradonačelnika Tomaševića

U Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja danas je održan sastanak ministra Tomislava Ćorića i zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, uz suradnike. Povod za sastanak bio je nastavak razgovora o mogućnostima financiranja iz sredstava Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, uz naglasak na temu realizacija investicija u gospodarenje otpadom u Gradu Zagrebu.
 
Između ostalog, razgovaralo se o omjerima sufinanciranja i rokovima realizacije projekata izgradnje sortirnice i kompostane kao dijela održivog sustava gospodarenja otpadom Grada Zagreba.
 
Ministar Ćorić je ponovio kako je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, uz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, partner je svim jedinicama lokalne samouprave u kreiranju učinkovitog sustava gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj. S obzirom na udio Grada Zagreba u ukupnim količinama proizvedenog komunalnog otpada u Hrvatskoj, jasna je važnost Grada u ostvarenju nacionalnih ciljeva i procesu prelaska na kružno gospodarstvo.
 

Stranica