Održan koordinacijski sastanak u Karlovačkoj županiji

Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić, sa suradnicima, održao je danas redovnu koordinaciju na temu projekata u vodnom gospodarstvu u Karlovačkoj županiji, kao i problematike rada HE Lešće.

Na sastanku, u Uredu župana Karlovačke županije, prisustvovali su također predstavnici Hrvatskih voda, na čelu s generalnim direktorom Zoranom Đurokovićem. Domaćini sastanka bili su županica Martina Furdek Hajdin i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, sa suradnicima.

Raspravljalo se o temama zaštite od poplava Ogulina i Karlovca, vodoopskrbe Rakovice, Aglomeraciji Plitvička Jezera, Aglomeraciji Karlovac-Duga Resa, udruživanju javnih vodnih isporučitelja, izmuljenju, zamućenju i zaštiti rijeke Mrežnice te problematici vezanoj uz rad HE Lešće i rijeke Dobre. 

Na sastanku je naglašeno kako su svi projekti u tijeku te se sve aktivnosti odvijaju planiranom dinamikom. Za zaštitu rijeke Mrežnice, vrstu i razinu zaštite, ili pak utjecaja rada HE Lešće na rijeku Dobru i njen okoliš, pripremaju se optimalna rješenja koja mora odrediti struka. 

Izvor: Karlovačka županija



Stranica