Konferencija o budućnosti Europe - Okrugli stol "Vode - pogled u budućnost"

Konferencija o budućnosti Europe predstavlja niz rasprava koje vode građani, a omogućit će ljudima iz cijele Europe da podijele svoje ideje i doprinesu oblikovanju naše zajedničke budućnosti.
 
Europski parlament, Vijeće i Europska komisija predani su tome, da na temelju dobivenih preporuka, poduzmu daljnje korake u okviru svojih nadležnosti. Konferencija je započela u Tjednu Europe 2021. i očekuje se da će se do proljeća 2022. u okviru Konferencije donijeti zaključci i pružiti smjernice o budućnosti Europe.
 
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatske vode žele dati svoj doprinos Konferenciji, osobito kada je riječ o budućnosti voda. Stoga u okviru Konferencije o budućnosti Europe, povodom obilježavanja 145 godina organiziranog upravljanja vodama u Republici Hrvatskoj i Dana Hrvatskih voda, u utorak, 7. rujna 2021. organiziraju okrugli stol „Vode - pogled u budućnost“ o budućnosti voda i vodnoga gospodarstva.
 
S obzirom na to da budućnost pripada mladima, ovaj događaj je namijenjen prvenstveno učenicima osnovnih i srednjih škola, kako bismo prenijeli njihova promišljanja o budućnosti Europe.
 
Više o ovom događaju i o tome kako nam se možete pridružiti možete pronaći na poveznici:
https://www.szp.hr/aktualno/najava-dogadjanja-konferencija-o-buducnosti-europe-okrugli-stol-vode-pogled-u-buducnost/973

Povelja Konferencije
Zajednička izjava o Konferenciji o Budućnosti Europe
Program 

 



Foto: Arhiva Hrvatskih voda

Stranica