Ministar Ćorić obišao romsko naselje u Pribislavcu

Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić obišao je romsko naselje u Pribislavcu u Međimurskoj županiji kako bi pomogao u pronalasku održivog rješenja za sanaciju ilegalnih odlagališta otpada, o čemu je razgovarao sa saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem, koji je i inicirao sastanak, te s načelnikom Općine Pribislavec Matijom Ladićem.

Prema načelnikovim riječima, problemi s ilegalnim odlagalištima su evidentni, a u posljednje vrijeme u romskom naselju često dolazi i do paljenja otpada i požara.

Ministar Ćorić rekao je da je zastupnik Kajtazi taj problem u više navrata komunicirao prema Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

"Dogovorili smo se da dođemo ovdje i da vidimo na licu mjesta kako to zapravo izgleda, jer tek tada čovjek stvori pravu sliku problema koji je ovdje eskalirao”, rekao je ministar i obećao da će pitanje divljeg odlagališta na području Pribislavca biti riješeno u sljedećim mjesecima - jednom zauvijek.

Ministar je naglasio i da je svjedočio nerazumijevanju pojedinaca koje može eskalirati ako nema razgovora.

"To je ono što ne želimo i što nam uopće nije potrebno. Pripadnici romske nacionalne manjine, kao i svake nacionalne manjine i hrvatskog naroda u Hrvatskoj moraju osjećati sva prava, ali isto tako i poštivati sve obveze koje pred njima stoje”, poručio je ministar.

Saborski zastupnik Kajtazi je zahvalio Vladi i ministru Ćoriću te naveo da je u Međimurskoj županiji oko 12 tisuća Roma, da aktualni problem zapravo traje već nekoliko godina, a da jedinice lokalne samouprave ne rade dovoljno na uređivanju romskih naselja, kao ni na zapošljavanju Roma.

Izvor: HINA/Vlada

Stranica