Državni tajnik Ivo Milatić sudjelovao na panelu povodom Svjetskog dana obnovljivih izvora energije

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić sudjelovao je na panelu koji je OIEH organizirao povodom Svjetskog dana obnovljivih izvora energije.
 
Raspravljalo se o Zakonu o OIE, Zakonu o tržištu električne energije, energetskoj tranziciji na otocima, energetskim zadrugama i njihovom sudjelovanju u OIE projektima, dekarbonizaciji prometa i elektromobilnosti te o važnosti međusektorske suradnje na temi razvoja projekata bioplina. Tijekom panela, državni tajnik je najavio natječaj za velike OIE projekte u okviru premijskog modela koji se planira za drugi dio ove godine, vjerojatno jesen, što su kao vijest prenijeli i mediji u regiji.
 
U raspravi su sudjelovali Maja Jurišić, voditeljica projekata Pokreta otoka, Ugo Toić, voditelj Otočne razvojne agencija OTRA, Hrvoje Prpić, predsjednik udruge za elektromobilnost Strujni krug te Maja Pokrovac, predsjednica OIEH, koja je i moderirala panel.
 
Prema velikom broju zainteresiranih gledatelja u Hrvatskoj, ali i izvan nje, panel je bio vrlo koristan izvor informacija za sve koji su ga pratili u prijenosu uživo, kao i za one koji su naknadno pogledali snimku dostupnu na YouTube kanalima OIEH i Pokreta otoka.
 
Važnost teme obnovljivih izvora energije važnija je no ikada prije i vidljiva je u svim europskim i nacionalnim politikama i dokumentima. Sudionici ovog panela pozdravili su pozitivna zakonska rješenja i naglasili kako je u daljnjem razvoju OIE i dostizanju ciljeva smanjenja emisija CO2, važna suradnja svih dionika te svakako dobrodošao sinergijski pristup, što znači i nove susrete na ovakvim okruglim stolovima. 

Stranica